Veel gestelde vragen

  • Home
  • Veel gestelde vragen

Kwaliteit en deskundigheid

Urban Skillsz levert specialistisch jeugdhulp vanuit de Jeugdwet. Onze zorg wordt voornamelijk ingezet door Jeugdbeschermers, wijkteams en het onderwijs.
Wij zijn specialistisch in het werken met jongeren met een (licht) verstandelijke beperking, jongeren met gedragsproblemen en risicojeugd. Onze medewerkers hebben niet alleen kennis van de doelgroep, maar zijn daarbij ook 'Streetwise' waardoor zij de aansluiting weten te vinden bij de doelgroep.
Binnen Urban Skillsz werken wij met ervaren HBO professionals. Al onze medewerkers zijn SKJ geregistreerd en beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarbij hebben wij een opleidingsplan waarin er aandacht is voor intervisie, werkbegeleiding en deskundigheidsbevordering.

Naast de vaste medewerkers bieden wij ook ruimte aan studenten die een MBO of HBO opleiding volgen in de sociale richting. Zij werken onder verantwoording van de vaste medewerkers en beschikken tevens over een VOG.
Urban Skillsz werkt volgens een kwaliteitssysteem waarin onze werkwijze, richtlijnen en protocollen zijn beschreven. Periodiek voeren wij interne audits uit om zo de kwaliteit van de zorg te toetsen.

Verder zijn wij aangesloten op de Verwijsindex Risicojongeren (SISA) en werken wij volgens de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
 

Financiën

Dagbesteding en individuele begeleidng worden geleverd op basis van een Pgb (Persoongebonden budget). Dit betekent dat u uw zorg inkoopt bij ons, en wij u factureren hiervoor. Deze dient u te declareren bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank). Mocht deze last te zwaar zijn voor u, dan kunnen wij u hierin ondersteunen.

Als je kiest voor een persoonsgebonden budget (PGB) dan ontvang je een geldbedrag. Hiermee kun je zelf zorg, begeleiding, hulp en voorzieningen inkopen. Zo kun je zelf zorgverleners, begeleiders of leveranciers uitkiezen.

Bij een PGB ben je ook zelf verantwoordelijk voor de financiële administratie en de verantwoording van je budget. Het is mogelijk een deel van de hulp met een PGB in te kopen en een ander deel als zorg in natura te ontvangen. Je kunt namelijk per zorgfunctie kiezen of je voor de hulp een PGB of zorg in natura wilt. Je bent verplicht om de financiële administratie 7 jaar te bewaren.

Dagbestedingstraject Back2Next

Trainingen en workshops

Er is geen informatie beschikbaar